[yoast_breadcrumb]

Walt Disney Studios kiest voor Cisco als innovatiepartner

Op 26 juni kondigde Cisco aan dat het door Walt Disney benoemd is als medeoprichter en innovatiepartner van het Walt Disney StudioLAB. Het StudioLAB initiatief is gericht op het gebruik van cutting-edge technologieën om de entertainment en productiemogelijkheden van de toekomst te ontwikkelen, herzien en te ontwikkelen. De StudioLAB faciliteiten zullen geplaatst worden bij de historische Disney Studio’s in Burbank, Californië.

Walt Disney Studios produceert films voor Disney en omvat Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios en Lucasfilm. Ook brengt het muziek en toneelstukken uit via de Disney Music Group en de Disney Theatrical Group.

StudioLAB zal Cisco hardware en software oplossingen gebruiken voor netwerk, storage en collaboration. De initiële focus zal liggen op:

  • Het verbeteren van de samenwerking op afstand voor zowel de creatieve afdeling als de studioleiding;
  • Het verschaffen van een naadloze en veilige verbinding voor filmmakers, de studio en derde partijen;
  • Het bieden van een efficiënte en betrouwbare manier om productiedata en andere assets van de set naar de cloud over te brengen.

Benjamin Havey, vicepresident van Disney’s Technology Innovation Group, lichtte de samenwerking toe: “We richten ons op de beste technologiebedrijven om onze visie voor StudioLAB te ondersteunen. Ons doel is het gezamenlijk innoveren en het toepassen van opkomende technologieën om onze productiecapaciteit te ondersteunen en nieuwe entertainmentervaringen te creëren. We voelen ons vereerd om Cisco te verwelkomen als StudioLAB innovatiepartner. Zo combineren we het beste van Silicon Valley en Hollywood, om onze creatieve geesten de beste verhalen te laten vertellen. Door deze samenwerking kunnen we de grenzen van contentcreatie en -consumptie verleggen.”

Bekijk hier het volledige Engelstalige artikel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.