Cybersecurity voor het mkb en mkb+, ondersteund door enterprise-class kennis en technologie waar de corporate-wereld op vertrouwt: dat is HOB ICT Security. Een van de belangrijkste pijlers van de dienstverlening is de krachtige XDR, waarvoor de managed service provider vertrouwt op Cisco’s expertise.

 

Arjan Benschop is mede-eigenaar en oprichter van HOB ICT Security. Hij vertelt over zijn beweegredenen om met deze dienstverlening te beginnen: “Ik heb tien jaar lang voor bedrijven in de grootzakelijke sector gewerkt. Ook mijn compagnon Ronald van der Westen heeft uitgebreide ervaring opgedaan in de corporate-sector. We willen die kennis en kunde óók naar het midden- en grootbedrijf brengen. Een belangrijke reden daarvoor is dat we beiden houden van persoonlijke contacten, korte lijntjes, en direct dingen oplossen.” Dat is immers waar onze klanten (steeds meer) om vragen: een betrokken dienstverlener, die een efficiënte vertaalslag maakt tussen de eigen organisatie en de grote leveranciers. Arjan: “Dan kun je snel beslissingen nemen, en samen de digitale weerbaarheid structureel verhogen.”

 

Tien keer één bitcoin losgeld

Security bieden aan midden- en grootbedrijven is broodnodig, vertelt Arjan. “Ik zag al vroeg in dat juist deze organisaties veel risico lopen; eigenlijk nog meer dan de corporates. Hackers richten zich echt niet alleen op de grote spelers. Juist de kleinere bedrijven zijn aantrekkelijke doelwitten, omdat ze vaak hun security nog niet op orde hebben. Waarom zou je in één keer tien bitcoin aan losgeld willen innen, als je gemakkelijker tien mkb’ers elk één bitcoin kunt laten betalen? Criminelen schieten met hagel en dan is het maar kijken wat ze raken. Je moet niet denken dat je zulke problemen in je eentje op kunt lossen. Voldoende slagkracht en budget hebben alleen de grote bedrijven écht beschikbaar. Dat is voor midden- en grootbedrijven logischerwijs een uitdaging.”

 

Arjan licht de visie achter de dienstverlening verder toe: “Security is niet alleen iets dat je doet wanneer een klant je belt, want dan is het vaak al te laat. We willen onze klanten echt ontzorgen en proactief zijn. Een uur later kan je situatie er namelijk weer heel anders uitzien. Dat is onze boodschap: security is iets waar je structureel aan werkt, iedere dag, 24/7.” Daarom is extended detection and response (XDR) zo belangrijk: uitgebreide, geïntegreerde mogelijkheden om kwetsbaarheden en aanvallen op te sporen. XDR is dan ook een van de pijlers van HOB ICT Security’s dienstverlening.

 

Oplossingen toesnijden op het Nederlandse mkb

HOB ICT Security vertrouwt voor zijn XDR-dienstverlening op Cisco.  Het grootste deel van onze dienstverlening is rondom Cisco-technologie gebouwd. Met name omdat we erg gecharmeerd zijn van de clouddiensten op het gebied van security, zoals Umbrella. Je ziet nog vaak dat mensen denken dat Cisco alleen switches en routers levert. Juist innovatieve security is ook een heel groot onderdeel; dat zie je alleen al aan de overname van Splunk.” Een ander voordeel is dat veel van de (potentiële) klanten van HOB ICT Security met Cisco’s netwerk-oplossingen werken. Het security-portfolio integreert hier naadloos mee én is gemakkelijk schaalbaar.

 

Het werken met een Partner als HOB levert klanten grote voordelen op. Arjan: “Wij begrijpen waar Nederlandse ondernemers mee te maken hebben. Alle klanten kunnen gebruikmaken van ons eigen innovatieve klantportaal MijnHOB, waarmee je inzage krijgt in alle geleverde securitydiensten.” Cisco zorgt er bovendien voor dat HOB ICT Security over alle benodigde expertise beschikt. “Ze houden ons op de hoogte met events, technische documentatie, goede support, en ook marketingmaterialen. We hebben goede contacten met de juiste mensen binnen Cisco en mochten onder meer in Polen bij de grote, Europese SOC gaan kijken. Ook is de samenwerking goed met onze vaste Cisco-Distributeur Ingram Micro.”

 

Slagkracht voor het midden- en grootbedrijf

Een van de grote voordelen van de goede samenwerking, is te zien op het gebied van het security operations center (SOC): ons team van experts die zich bezighoudt met het opsporen en afslaan van cyberdreigingen. Voor slechts weinig bedrijven is het mogelijk om zelf zo’n afdeling in te richten, waardoor uitbesteden logisch is. Arjan: “We bieden zelf een SOC aan, waarbij je natuurlijk kunt profiteren van het persoonlijke contact, onze enterprise-class kennis en ervaring. Op de achtergrond draait echter ook Cisco’s eigen grote SOC mee, voor de zekerheid. Dat zorgt immers voor 24/7 bewaking die deze bedrijven verdienen.”

 

Juist omdat cybercriminelen steeds wilder om zich heen slaan, heeft HOB ICT Security veel aan de samenwerking met Cisco. De security-oplossingen van dit bedrijf, worden namelijk gevoed door het enorme team aan experts van Cisco Talos. “Wereldwijd houdt dit team continu het internet in de gaten, ze checken waar de kwetsbaarheden zitten. Zij sporen nieuwe soorten ransomware en andere malware op. Dan gaat het ook echt om zero day threats: gloednieuwe dreigingen. Door Talos weten Cisco’s security-oplossingen die gevaren te herkennen én de kop in te drukken. Die intelligentie wordt bij wijze van met één druk op de knop wereldwijd uitgerold, binnen een uur of zelfs een paar minuten nadat een nieuwe dreiging is opgespoord.”

 

Die slagkracht is nu ook beschikbaar voor midden- en grootbedrijven, dankzij de gecombineerde expertise van Cisco en HOB ICT Security. Arjan concludeert: “We hebben er echt vertrouwen in dat we op deze manier de toon zetten, en vooraan staan in de strijd tegen cybercrime.”

 

Wilt u ook in de spotlight staan op ClubCisco, bijvoorbeeld met uw dienstverlening of een inspirerende klantcase? Neem dan contact met ons op via anijland@cisco.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.