[yoast_breadcrumb]

De grootste cyberdreigingen van 2018 en hoe Cisco deze bestrijdt

Zoals we in 2017 hebben kunnen zien waren cybersecuritydreigingen aan de orde van de dag. Van Nyetya tot Wannacry, beveiligingslekken en hacks domineerden het nieuws. Gelukkig zat Cisco bovenop de cybersecurity en was het zelfs een bron van cruciale informatie tijdens de Wannacry-aanvallen. Talos (Cisco’s uitgebreide threat intelligence team) publiceerde deze blog in het kielzog van de ransomware-aanvallen.

Nu laten cybersecurity-experts hun licht schijnen op wat we in 2018 kunnen verwachten op securitygebied.

The Hill berichtte al dat er komend jaar meer aanvallen zullen plaatsvinden op organisaties, overheidsinstellingen en infrastructuren. Ook de gezondheidszorg kan een doelwit blijven voor hackers en financiële instellingen zullen de cybersecurity-ontwikkelingen bij moeten benen om een goede reputatie te behouden.

CSO Online voorspelt dat het gebruik van eenzijdige wachtwoordauthenticatie zal blijven dalen. Om identiteitsdiefstal tegen te gaan doen organisaties er goed aan om gebruik te maken van multi-factor authenticatieoplossingen. IoT-oplossingen zijn daar ook bij betrokken, want miljoenen connected devices worden het doelwit van hackers. Veel fabrikanten van deze devices zorgen voor een steeds betere beveiliging, maar de miljoenen apparaten die al in gebruik zijn zullen snel met een oplossing voor deze beveiligingsproblemen moeten komen.

Wat kan men hieraan doen? Cisco heeft recentelijk aangekondigd dat het bedrijf de Encrypted Trafffic Analytics (ETA) tot bijna 50.000 klanten heeft uitgebreid. ETA is in staat network visibility en machine learning te gebruiken om onschadelijke traffic van malware te onderscheiden. Door het gebruik van machine learning kan ETA continu blijven reageren op veranderingen.

Zoals eerder genoemd is Cisco’s Talos team alert op sercuritybreaches en hacks. In september 2017 heeft Talos geholpen de malware in de CCleaner-software te detecteren en het team geeft voortdurend updates over de nieuwste bevindingen via blogs en podcasts.

Cisco’s ETA is de security-innovatie die organisaties nodig hebben in 2018. Wilt u meer weten over hoe uw securityrisico’s kunt verkleinen, bekijk dan de ETA-pagina.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.