[yoast_breadcrumb]

MKB

ClubCisco Small Business Summit – het verslag

Small Business is Big Business!

De ClubCisco Summit van donderdag 16 januari 2020 stond geheel in het teken van Small Business. Op deze dag kwamen ruim honderd bezoekers samen op een prachtige locatie in Putten om in één middag te ontdekken hoe Partners en Distributeurs succesvol en winstgevend kunnen zijn in dit marktsegment.

Omdat Cisco graag samen mét u als Partner verder groeit, stond gedurende de dag de volgende vraag centraal: ‘Waarom is het zo belangrijk om gezamenlijk in te spelen op de kansen die in deze markt liggen en wat kan Cisco hierin voor u betekenen?’

Een terugblik

Om 13.30 uur opende Daan de Groot (Director of Partner Organization Cisco Nederland) de dag. Dit deed hij met een warm welkom aan alle Partners en Distributeurs. In zijn introductie vertelde hij kort over de kansen die in het Small Business-segment liggen, onderbouwd door specifieke cijfers. Zo behoort 90 procent van alle bedrijven tot het MKB-segment. Er zijn 500.000 MKB bedrijven in Nederland, 25.000 klanten en het MSP marge is drie keer zo groot in dit segment. Het zijn veelbelovende cijfers voor iedere Partner die zich meer in de MKB-wereld wil begeven.

Leroy Kijl, Small Business Sales Manager van Cisco Nederland, nam het stokje van Daan over. Hij presenteerde een Route-To-Market-strategie. Zo vertelde hij hoe Cisco wereldwijd dé nummer één IT vendor wil worden voor klanten in het MKB: door een eenvoudig en krachtig portfolio aan te bieden Genaamd Cisco Designed. Nog niet eerder heeft Cisco een dergelijk portfolio gehad voor het MKB die aan deze behoeften voldoet en tegelijk betaalbaar is voor het MKB-segment.

In zijn voordracht benadrukte hij eveneens het belang van Partners, aangezien het overgrote deel van de Cisco-deals (85 procent) door Partners wordt gegenereerd.

Steven Heinsius sloot het eerste gedeelte van de dag door het bespreken van de casus: ‘Een dag in het leven van een MKB-ondernemer’.

Na de pauze vervolgde James McMath (Meraki Partner Account Manager EMEA bij Cisco) de dag met een presentatie over Meraki GO. Hij vertelde waarom Meraki Go interessant is voor Small Businesses. Veel kleine bedrijven gebruiken hun thuisplek als werkplek. Vaak is het thuisnetwerk niet voldoende om alles te kunnen draaien. Complexere netwerkapparatuur is dus benodigd, maar dit vraagt tegelijkertijd ook weer een betere IT-ondersteuning. Meraki Go biedt hiervoor een oplossing.

MKB-expert, ondernemer en spreker Floris Venneman gaf daarna met veel energie en enthousiasme de Partners een aantal tips mee hoe zij MKB-klanten succesvol zouden kunnen bereiken. Bijvoorbeeld door geen dodo te zijn maar een giraf. De dodo is namelijk uitgestorven, en de giraf zodanig geëvolueerd en aangepast aan de ontwikkelingen van de natuur dat het dier nog steeds leeft. Zo is bijvoorbeeld zijn nek langer geworden om tot de blaadjes van de bomen te kunnen reiken, die dienen als zijn voedsel. Een ondernemer moet eenzelfde houding aannemen: het aanpassen aan de veranderende behoeften van de markt om te blijven bestaan én sterker te worden.

Tot slot had Daan de Groot de eer om de intensieve en inspirerende dag af te sluiten. Daarna was het tijd voor een welverdiende borrel.

Tot slot & tot ziens

Namens Cisco bedanken we de volgende mensen voor het mogelijk maken van de Summit:

  • Iedere aanwezige Partner en Distributeur.
  • Iedere Distributeur voor het mogelijk maken van deze succesvolle ClubCisco Summit.
  • Alle sprekers die een waardevolle en kennisrijke Summit voor onze Partners en Distributeurs hebben gefaciliteerd.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd evenement. Uiteraard staat de volgende Summit alweer op de planning: deze zal weer gecombineerd worden met de zomerse Beach Party. Ook hier zien we u graag!

Blijf op de hoogte

Met alle aanwezige inspiratie en kennis van buitenaf bood Cisco tijdens de Summit iedere Partner de kans een volgende stap te zetten richting een succesvolle samenwerking met Cisco in Small Business.

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom Small Business? Houd de ClubCisco-website in de gaten. Klik op de onderstaande button en bezoek de Cisco Nederland Small Business-pagina voor meer informatie of neem contact op met het Small Business Team onder leiding van Leroy Kijl via lkijl@cisco.com, om zo de volgende stap te zetten in een samenwerking op het gebied van Small Business.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.