[yoast_breadcrumb]

Collaboration

Cisco is volgens de onderzoekers van Gartner een leider als het gaat om het aanbieden van innovatieve oplossingen voor op afstand vergaderen.

Samen met Zoom, Microsoft en LogMeIn is Cisco, mede door u als Partner, één van de voorlopers in het wereldwijd bieden van verschillende oplossingen, stelt het in de IT-wereld toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau. Gartner baseert zich op de ervaring van ruim 7.200 gebruikers, die wereldwijd actief zijn bij organisaties van honderd of meer werknemers.

Cisco sterk in maatwerk

Cisco kwam als één van de sterksten uit de bus, omdat het in staat is op specifieke wensen van klanten in te spelen. Dit doet Cisco onder andere door gebruikers bij de implementatie te betrekken. Verder kunnen oplossingen van Cisco met veel meer apps en systemen samenwerken dan die van andere leveranciers. Desondanks zien gebruikers graag dat meer integraties mogelijk worden.

Steeds meer virtueel vergaderen

Gartner verwacht dat virtueel vergaderen steeds belangrijker wordt. Momenteel wordt in grote bedrijven in een kwart van alle gevallen op afstand vergaderd. Binnen vijf jaar gaat dit naar driekwart. Gebruikers verwachten van de software die dit mogelijk maakt vijf dingen:

  1. Efficiënter werken
  2. Kosten besparen
  3. Innovatie stimuleren
  4. Bedrijfsprocessen flexibeler maken
  5. Besluitvorming verbeteren

Aanbieders spelen daar op in door steeds meer opties te bieden. Denk aan het starten van een vergadering met een spraakcommando, meedoen via pc of smartphone met een druk op de knop, automatisch uitschrijven en grootschalige webinars faciliteren.

Van de oplossingen die Cisco biedt, springen er drie uit: Cisco Meeting Server (on-premise) en Cisco Webex Meetings en Webex Teams (Saas en hybride).

Bent u benieuwd naar het hele onderzoek? Klik dan op onderstaande button en lees meer!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.