[yoast_breadcrumb]

Cisco Partners spelen belangrijke rol in Digitale Versnelling Nederland

De projecten van Digitale Versnelling Nederland (DVN) worden uitgevoerd door Cisco en haar partners. Het is voor Cisco zeer relevant om partners meer te betrekken bij het project. Het geeft ze een goed beeld van waar Cisco aan werkt, daagt ze uit om met innovatieve voorstellen te komen en mee te denken over de digitalisering en toekomst van Nederland. “We staan op dit moment op de vierde plek in de wereldranglijst van WEF. Het zou natuurlijk prachtig zijn als we de positie van Zwitserland kunnen overnemen als meest gedigitaliseerde economie van Europa”, aldus Hendrik Blokhuis. Hij beantwoordt voor Dutch IT-channel vijf specifieke vragen over het Cisco partnerbeleid rond DVN.

Wat voor rol kunnen Cisco’s partners spelen in DVN?

“Rond de diverse investeringen, initiatieven en projecten hebben partners een grote toegevoegde waarde. Dit kan bijvoorbeeld het mee-investeren zijn middels het inzetten van kennis en ontwikkeling. Partners kunnen system integrators zijn of ontwikkelaars, maar ook kennis- en maatschappelijke instellingen en de overheid.”

Waarom is DVN relevant voor partners? (ook niet-Cisco partners)

“DVN wil langs de as van de digitale agenda de digitalisering van economie en maatschappij op een veilige manier versnellen. Dit is voor veel partners en hun klanten zeer relevant. Ik merk het aan de grote interesse en actieve deelname.”

Wie heeft daarin de leidende rol binnen DVN?

“Binnen het DVN team hebben we een aantal mensen die de diverse sub-prioriteiten leiden. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor het bouwen van een succesvol ecosysteem.”

Hoe kunnen Cisco partners aanhaken bij DVN? Wat zijn de eisen daarbij en heb je tips voor ze?

“Dat kan door goed kennis te nemen van de unieke aanpak, prioriteiten en doelstellingen van DVN en vervolgens te plotten op hun eigen organisatie. Ga daarbij op zoek naar overlap waarmee we elkaar kunnen versterken. Waar ik specifiek op let is passie en durf om digitalisering in te zetten binnen het primaire proces. Dus niet het zoveelste POC’tje of pilot”.

Zijn er al concrete DVN business cases met partners?

“Diverse, langs alle prioriteiten. Bij al deze cases zijn verschillende soorten partners betrokken.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.