Cisco gaat Splunk overnemen voor 28 miljard dollar. Dat is een recordbedrag voor Cisco. Hierdoor ontstaat een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Samen wil dit duo bedrijven in staat stellen om zich beter te beschermen tegen cyberdreiging. Dat is belangrijk nu organisaties in hoog tempo digitaliseren en AI omarmen.

Maak kennis met Splunk

Splunk is een vooraanstaande speler in cybersecurity en observability, en heeft net als Cisco een innovatief karakter. Gary Steele, CEO van Splunk is enthousiast. ‘’Samen worden we wereldwijd leider op het gebied van security en observability en kunnen we organisaties helpen om de kracht van data en AI te benutten, voor betere klantresultaten. Samen kunnen we de sector transformeren.”

Cisco-CEO Chuck Robbins is verheugd over de fusie en zegt dat partijen elkaar goed aanvullen. Hij ziet het IT-landschap momenteel drastisch veranderen. Steeds meer organisaties willen de kracht van data benutten, data combineren en uitwisselen om beter onderbouwde beslissingen te nemen. Ook maken ze steeds meer gebruik van AI-gedreven toepassingen.

Wat zijn de voordelen van de fusie?

Volgens Robbins biedt dat volop businesskansen, maar brengen deze ontwikkelingen ook complexiteit met zich mee. Dat maakt organisaties kwetsbaar voor cyberdreigingen. Dankzij deze fusie worden organisaties weerbaarder en veiliger, zegt Robbins. ‘’Wij kunnen bedrijven van elke omvang helpen om de omslag te maken van detectie en response naar het voorspellen en voorkomen van dreigingen.”

Robbins zegt dat Cisco en Splunk organisaties meer mogelijkheden geven om zicht te krijgen op wat binnen hun infrastructuur gebeurt. Dat zorgt voor grip en helpt om eerder de juiste beslissingen te nemen. Klanten kunnen straks sneller innoveren dankzij voorspellende inzichten en dat draagt bij aan groei.

De overname is nog niet definitief. Beide partijen verwachten de deal in het derde kwartaal van 2024 af te ronden.

Lees meer over de overname van Splunk in de blog van Robbins en in het persbericht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.