[yoast_breadcrumb]

Cisco-klantcase: Toekomstbestendig IT-netwerk voor Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol behoort tot de top drie grootste luchthavens van Europa. Wel is daarvan het gevolg dat de IT-capaciteit niet meekomt met het toenemende aantal passagiers. Het betekent voor Schiphol een noodzakelijke innovatie. Met project “WingMan” levert Cisco een IT-netwerk met een hoge beschikbaarheid, capaciteit, veiligheid én toekomstbestendigheid.

Uitdagingen

De technologische uitdaging van Amsterdam Airport Schiphol bestaat onder andere uit de eis voor een softwaregestuurd platform met de vereiste flexibiliteit en wendbaarheid. De groei van de luchthaven vereist bovendien een uitbreiding aan capaciteit van het netwerk. Ook is het van belang dat er geen enkele onderbreking plaatsvindt, in een omgeving die 24/7 optimaal moet presteren.

Oplossing

Cisco is de uitdaging van de luchthaven aangegaan. De oplossingen die Cisco heeft geboden omvatten een nieuw netwerk, gebaseerd op geavanceerde software die draait op het ASR 9900-platform en een kern- en distributienetwerk op basis van MPLS-technologie. Daarnaast creëerde Cisco Advanced Services voor Amsterdam Airport een netwerkontwerp, welke door de externe partij Vosko werd geïmplementeerd en gemigreerd.

Resultaten

  • Zeer hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid.
  • Grote hoeveelheid capaciteit en flexibiliteit.
  • Sterke IT-beveiliging.

En het blijft niet alleen bij deze resultaten.

Details

Benieuwd naar de details van de uitdaging én de oplossing voor het Amsterdam Airport Schiphol? Klik op de onderstaande button om de details te lezen en een uitgebreide video te zien van deze klanten case.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.