[yoast_breadcrumb]

Banken getroffen door DDoS-aanvallen: hoe wapent u zich hiertegen?

In het weekend van 26 tot 28 januari 2018 werden enkele grote Nederlandse banken en de Belastingdienst opgeschrikt door massale DDoS-aanvallen. Het digitale betaalverkeer lag er bij de getroffenen één of meerdere malen uit. ABN Amro kreeg het het zwaarst te verduren: de bank werd in totaal drie keer het doelwit van een DDoS-aanval. Nu deze vorm van cybercriminaliteit aanzwelt is het de vraag wat dit betekent voor u en uw klanten. En vooral: hoe u de risico’s verkleint.

Bij de Distributed Denial of Services (DDoS) worden servers van bedrijven in korte tijd bestookt met enorme hoeveelheden informatie. Hierdoor raken de servers overbelast waardoor de online services plat komen te liggen. Bij zulke aanvallen kunnen geen persoonlijke gegevens worden buitgemaakt. Ze zijn dan ook puur gericht op het lamleggen van de systemen.

Wat kunnen u en uw klanten hiertegen doen? Cisco Firepower NGFW en NGIP beperken DDoS-aanvallen met Radware DefensePro.

Radware’s DefensePro DDoS-beperking is een bekroonde realtime oplossing die aanvallen op de perimeter beperkt. Zo beschermt het organisaties tegen aanzwellende netwerk en applicatiebedreigingen en gaat het downtime van de infrastructuur tegen. Het maakt gebruik van gepatenteerde gedragsanalyse-technologie en realtime signature generation voor automatische en onmiddellijke bescherming.

Cisco ondersteunt Radware’s DefensePro om u en uw klanten te wapenen tegen DDoS-aanvallen. De Radware’s DefensePro DDoS-beperkingmogelijkheid is beschikbaar voor de Firepower NGFW 4100 serie en 9300 toepassingen. Vraag uw security-professional naar de mogelijkheden.

Meer weten over het beperken van DDoS? Bekijk dan nu de handige DDoS-defense guide.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.