[yoast_breadcrumb]

Security

Cisco ondersteunt Nederlandse Cyber Security-delegatie op de RSA Conference 2021

Cisco Nederland levert opnieuw een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse delegatie op de RSA Conference 2021. Bij de vorige editie van de Security-beurs was Nederland met ruim 60 personen uit overheidsorganisaties, bedrijven en kennisinstituten sterk vertegenwoordigd. Die aanwezigheid wordt volgend jaar verder uitgebreid, om de positie van Nederland in de Security-sector te verstevigen. Dat moet leiden tot meer business-mogelijkheden voor Nederlandse Security-bedrijven in de Verenigde Staten.

Het zogenaamde ‘Holland Pavillion’ op de RSA Conference is een samenwerkingsverband van InnovationQuarter met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en The Hague Security Delta (HSD). Het is onderdeel van een Cyber Security-programma gericht op handel, acquisitie, kennis en innovatie.

Cisco Nederland ondertekende samen met het RVO, BuZa, IQ en HSD een intentieverklaring voor een meerjarige samenwerking. Cisco’s investering in de Nederlandse delegatie op de RSA Conference maakt onderdeel uit van het Cisco Digital Acceleration Program: Digitale Versnelling Nederland (DVN).

“De afgelopen jaren hebben we succesvol met HSD samengewerkt om het vertrouwen in veiligheid en privacy in Nederland hoog te houden”, vertelt Hendrik Blokhuis, directeur Country Digitalization (DVN) van Cisco. “We zijn trots om deze grotere missie te ondersteunen: de ontwikkeling van een meerjarige Cyber Security-programmering gericht op handel, acquisitie, kennis en innovatie. Cyber Security blijft essentieel om ons te verzekeren van veiligheid, privacy, welvaart en welzijn in ons land: zowel maatschappelijk als economisch.”

“Door de inzet van Cisco als sponsor van het Holland Pavilion voor de RSA in 2021, ontstaan meer mogelijkheden voor Nederlandse Cyber Security-bedrijven om zich beter te positioneren in de VS”, aldus Joris den Bruinen, algemeen directeur van HSD. “Ook het ondersteunen van de meerjarige Cyber Security-programmering, gericht op de VS, is van grote toegevoegde waarde.”

Cisco Nederland ondersteunde de Nederlandse delegatie ook op de RSA Conference van 2020. Acht Nederlandse Cyber Security-bedrijven toonden toen hun toekomstbestendige en innovatieve security-oplossingen. Het hoofdkantoor van Cisco is hoofdsponsor van de RSA Conference. De Nederlandse Cyber Security-sector positioneert zich door de ondersteuning van Cisco Nederland beter in de Verenigde Staten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.