[yoast_breadcrumb]

Hendrik Blokhuis in het Financieel Dagblad: “Data en connectiviteit zijn cruciaal voor smart industries”

Cisco’s Hendrik Blokhuis vertelt in het Financieel Dagblad en Analyse Nederland over hoe data de smart industry voedt. Hij vertelt het volgende:

“Cisco Nederland bouwt aan de ‘Digitale Versnelling Nederland’ (DVN), met als doel Nederland duurzaam digitaal verder te brengen. Dat geldt ook voor de industrie, waar digitalisering altijd draait om data en connectiviteit essentieel is. In de slimme fabriek zorgt digitalisering voor optimalisatie van de processen. Connectiviteit zorgt bovendien voor betere samenwerking binnen de keten en het kunnen volgen van producten, van grondstof tot aflevering bij de klant. Connectiviteit maakt ook nieuwe, slimme businessmodellen mogelijk voor de Nederlandse industrie, waardoor beter geconcurreerd kan worden met productielanden zoals China.

In een slimme fabriek moeten data nu ook naar buiten: voor analyse en uitwisseling met andere partijen. De technologie van gisteren – die in veel fabrieken nog in gebruik is – is daar echter niet voor ontworpen en er is weinig aandacht voor cybersecurity. Dat levert de nodige risico’s op: intellectuele eigendom of andere concurrentiegevoelige data (bijvoorbeeld over planning en productie) kunnen in verkeerde handen komen.

Dit betekent dat er een veel betere integratie tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) nodig is om een veilige uitwisseling van data te kunnen garanderen. IT en OT zijn nu meestal ondergebracht in afzonderlijke organisaties, elk met een eigen focus. Er zijn wel enkele organisaties die stappen zetten op dit gebied, maar het blijven uitzonderingen. Voor een succesvolle digitalisering is kennis van beide werelden echter hard nodig en daarom moet er meer aandacht komen voor de integratie van deze twee organisatieonderdelen.”

Bekijk het volledige artikel via deze link en lees hoe Hendrik Blokhuis de aanpak hiervoor verder uitlegt.

Hendrik Blokhuis is Director Digitale Versnelling Nederland en werkzaam bij Cisco.

kijk voor meer informatie op www.cisco.nl/dvn

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.