[yoast_breadcrumb]

Cisco kondigt nieuw portfolio aan op Partner Summit 2018

Van 13 tot 15 november vond in Las Vegas de Cisco Partner Summit 2018 plaats.  Tijdens deze wereldwijde bijeenkomst kondigde Cisco een aantal portfolio-ontwikkelingen aan. In dit nieuwsbericht lichten we enkele highlights uit.

Nieuwe Catalysts

Allereerst heeft Cisco de Catalyst 9200 aangekondigd. Dit is het kleine broertje van de 9300, welke meer geschikt is voor het MKB en voor de inzet bij branche- of remote offices. Wel maakt deze switch onderdeel uit van de network fabric en wordt deze aangestuurd vanuit het DNA Center.

Vervolgens is de Catalyst 9800 aangekondigd. De Catalyst 9800 brengt de volgende generatie WiFi met zich mee en wordt tevens volledig gestuurd door DNA Center. De software op deze oplossing kan ook los gebruikt worden als Virtual Appliance op bijvoorbeeld Amazon, of embedded op een C9200 of C9300 als access switch voor de verschillende access points. Dit biedt enorm veel flexibiliteit in de hybride wereld van vandaag. Daarnaast bent u in staat om Access Points gecontroleerd te upgraden en is het hiermee mogelijk om eenvoudig encrypted malware te onderscheppen.

Zo ontstaat er voor het hele netwerk een besturingssysteem dat alles managet, van switch tot wifi tot IoT-device. Dit komt de security en gebruiksvriendelijkheid ten goede. Er ontstaat een volledig software defined portfolio, in nagenoeg alle domeinen.

DNA Spaces

Ook lanceerde Cisco in Las Vegas DNA Spaces: een portal waar locatiedata inzichtelijk wordt gemaakt en gerangschikt op regio, land, stad, gebouw of verdieping. Ook deze oplossing wordt gestuurd door policies, net als DNA Center en DNA Assurance. De omgeving is onder andere bedoeld voor asset tracking, way-finding of marketing doeleinden. Het bevat een beacon manager en een AppStore waarin partners eigen apps kunnen plaatsen.

SD-WAN

Tevens sprak Cisco haar verwachtingen uit voor de komend jaren met betrekking tot het Secure SD-WAN-portfolio en zien we dat Cisco Umbrella (security) een integraal onderdeel is geworden van nagenoeg alle software defined platformen. In deze  omgeving wordt bovendien machine learning ingezet om bijvoorbeeld usage en consumptie te voorspellen.

Voor een overzicht van alle sprekers, awards en topics kunt u terecht op de volgende pagina.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.