[yoast_breadcrumb]

Cisco gaat Duo Security overnemen

Cisco kondigde op 2 augustus aan dat het het Amerikaanse Duo Security wil opnemen in de Cisco-familie. Duo Security is marktleidende provider van unified access security en multi-factor authentication, die wordt aangeboden in de cloud. Duo Security’s oplossing verifiëert de identiteit van gebruikers en de ‘gezondheid’ van hun devices voordat zij toegang krijgen tot een applicatie. Dit helpt het voorkomen van cybersecurity-lekken. De integratie van Cisco’s network-, device- en cloud security-platforms met Duo Security’s zero-trust authentication en access producten zal Cisco-klanten de mogelijkheid geven om gemakkelijk en veilig gebruikers toe te laten tot iedere applicatie of netwerkdevice.

Volgens de overeenkomst zal Cisco $2,35 miljard betalen voor Duo Security’s aandelen.

“In de multicloud-wereld van vandaag, moet de moderne werkkracht zowel on- als off-premise toegang hebben tot bedrijfskritische applicaties,” zegt David Goeckeler, executive vicepresident en general manager van Cisco’s networking en security business. “IT-teams zijn verantwoordelijk voor het beschermen van honderden verschillende perimeters die overal zijn waar de gebruiker een connectie maakt. Duo’s zero-trust authentication en access producten zullen samen met onze netwerk, device en cloud security-platforms onze klanten in staat stellen om de complexiteit en de uitdagingen van multi- en hybrid-cloud omgevingen aan te kunnen.”

Bedrijfskritische data en applicaties worden tegenwoordig gebruikt door klanten, partners en werknemers vanuit verschillende locaties en netwerken, zowel beveiligd als open, via zakelijke en persoonlijke devices. Kwaadwillenden weten dat het comprimeren van wachtwoorden en user devices de beste manier is om bedrijfssystemen aan te vallen. Volgens het Verizon Data Breach Report uit 2017 gaat het bij de meerderheid van hacker gerelateerde inbreuken over gestolen of zwakke wachtwoorden. Door dit te benoemen zijn Cisco en Duo Security nauw gaan samenwerken om een infrastructuur te ontwerpen waar gebruikers, devices en applicaties het middelpunt van de security architectuur worden.

De overname van Duo Security zal:

  • Intent-based networking uitbreiden naar multicloud omgevingen.Cisco bidet momenteel on-premise network access control via de Identity Services Engine (ISE). Duo’s software as a service(SaaS) model wordt geïntegreerd in Cisco ISE.
  • Beleid voor cloud security vereenvoudigen.Door het versterken van user en device trust, voegt Duo trusted identity awareness toe aan Cisco’s Secure Internet Gateway, Cloud Access Security Broker, Enterprise Mobility Management, en verschillende andere cloudproducten.
  • Endpoint zichtbaarheid vergroten.Cisco’s in-depth visibility van meer dan 180 miljoen managed devices worden zichtbaar met Duo, zoals mobiele en unmanaged devices.

 

“Onze samenwerking is het product van de snelle evolutie van het IT-landschap naast het moderniseren van de arbeidskracht. Dit heeft de denkwijze van bedrijven over security rigoureus veranderd” zei Dug Song, Duo Security’s mede-oprichter en chief executive officer. “Cisco ontwikkelde de moderne IT-infrastructuur en samen zullen we onze missie verder laten slagen voor alle gebruikers, met ieder device, en laten hen connecten met iedere applicatie op ieder network. Door de handen ineen te slaan met de grootste netwerk- en securityspeler hebben we een unieke kans om verandering door te voeren op grote schaal, om zo de markt te veranderen.”

De overname wordt naar verwachting het eerste fiscale kwartaal van 2019 afgerond.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.