Het IT-landschap van de meeste organisaties is complex en versnipperd. Tegelijkertijd vragen eindgebruikers om een eenvoudige gebruikservaring. Dat kan een mooi voornemen voor 2024 zijn, voor zowel u als voor uw eindklanten: actief IT vereenvoudigen. Op de Engelstalige Cisco-website verscheen een blog over dit thema, waarin gesteld wordt dat er sprake is van “the era of simplyfing IT”. We delen de vier belangrijkste aandachtspunten met u:

 

  1. Vereenvoudig de backend. Dit is gelukkig een thema dat al op de radar van veel organisaties staat. Zij hebben te maken met enerzijds legacy-IT en anderzijds een keur aan clouddiensten, vaak van een keur aan aanbieders. Hoe laat u al die systemen samenwerken en hoe behoud u de controle daarover? Graeme Howard, voormalig directeur van een grote verzekeraar, adviseert organisaties om door de zure appel te bijten en hun backend echt te vereenvoudigen. Daar kunt u als Partner natuurlijk mee helpen.
  2. Vereenvoudig de klantervaring. IT vereenvoudigen doet u uiteindelijk voor de eindgebruiker. Dat zijn natuurlijk de eigen teamleden van uw eindklant, maar ook diens eigen klanten. Archana Jain, CTO van een andere verzekeraar, stelt dat IT niet statisch moet zijn, maar mee moet veranderen met de klantbehoefte. Zo krijgen klanten de dienstverlening die zij op dat moment nodig hebben. IT vereenvoudigen is hiervoor cruciaal.
  3. Vereenvoudig om risico’s te beperken. Dit punt heeft echt niet alleen betrekking op security. Het vereenvoudigen van de digitale transformatie is namelijk ook een krachtig middel om andere risico’s in te dammen, bijvoorbeeld op financieel vlak. Joanna Pamphilis, vicedirecteur van een kredietverstrekker, adviseert om verandertrajecten bewust zo verantwoord mogelijk in te vullen.
  4. Vereenvoudig, met het oog op de toekomst. Digitale transformatie draait niet om gewoonweg alles willen veranderen, omwille van het veranderen. De behoeften van klanten, medewerkers en andere betrokkenen staat voorop. Dat geldt ook voor de vereenvoudiging van IT. Om IT optimaal in te blijven zetten, nu en in de toekomst, is een doordachte vereenvoudiging nodig.

 

Meer weten?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.