Software Connection is al 25 jaar gespecialiseerd in het optimaal inrichten van e-mail, het beheer en de beveiliging daarvan. Die expertise is harder nodig dan ooit, stelt directeur-eigenaar Dirk Jan Schwietert. Er worden dagelijks organisaties getroffen door hacks, terwijl dat met goede e-mailsecurity te voorkomen is. “Maar als je kijkt wat bedrijven structureel doen, dan schrik ik daar wel eens van.”

E-mail stond nog in de kinderschoenen toen Software Connection werd opgericht. Het gebruik nam in de jaren daarna enorm toe, en dat is nog altijd niet gestopt. De security-uitdaging houdt gelijke tred, want het oorspronkelijke SMTP-protocol voor e-mail is niet ingericht voor de security-uitdaging van vandaag. “E-mail lijkt aan de voorkant simpel, maar aan de achterkant zit complexe technologie”, zegt Schwietert. “Zeker om het berichtenverkeer te beveiligen. Daar ligt onze focus.”

Eerst draaide mailsecurity vooral om virusfiltering, daarna om spambestrijding. Door die trendbreuk werd Software Connection ook Cisco Partner. “Wij zochten een oplossing om spam te filteren, en vonden die in IronPort Systems. Die partij is later overgenomen door Cisco.”

Phishing geldt tegenwoordig als grootste uitdaging. “In 9 van de 10 gevallen begint ransomware daar”, stelt Schwietert. “Door phishing te voorkomen los je dus 90% van het ransomware-probleem op. Grootste deel van de puzzel is het filter: zorgen dat die e-mails niet bij medewerkers terechtkomen.”

Software Connection stemt e-mail-security perfect af

Protocollen als DMARC voorkomen phishing, maar moeten wel geïmplementeerd worden. Dat regelt Software Connection voor klanten; via Cisco’s e-mailsecurity. “Onze kennis in die protocollen is heel diepgaand”, zegt Schwietert. “Dat zit niet alleen in phishing-bescherming, maar ook in veilige e-mailverbindingen. Cisco’s e-mailsecurity ondersteunt als één van de weinigen het DANE-protocol, verplicht voor e-mailverkeer bij overheidsinstellingen, ziekenhuizen en in de rechtspraak. Wij stemmen dit helemaal af voor organisaties.”

Door het specialisme van Software Connection in e-mailbeveiliging kloppen ook andere Cisco Partners bij hen aan. “Dat is de kracht van het Partner-netwerk van Cisco”, vindt Schwietert. “Als gespecialiseerd Partner worden wij gewaardeerd; we worden niet gedwongen van alles wat te weten. Iedereen heeft een bepaalde focus.”

De samenwerking met Cisco stopt dan ook niet bij e-mailbeveiliging. “Security is zo complex, dat krijg je zonder architectuur-benadering niet op orde”, zegt hij. “Wij zijn goed in e-mail-beveiliging, maar het is een illusie dat je alles tegenhoudt. Cisco Umbrella en Secure Endpoint zijn andere beveiligsoplossingen van Cisco die goed aansluiten op e-mail-security. Dat werkt perfect samen, en daar helpen andere Partners ons weer mee. Dat zorgt voor een mooie wisselwerking.”

Met meer bewustwording voorkom je incidenten

Naast het leveren van techniek denkt Cisco ook mee met de online marketing van Software Connection. “We hebben net een campagne van drie maanden over phishing achter de rug”, vertelt Schwietert. “In blogs geven we veiligheidstips, en klanten kunnen whitepapers downloaden en healthchecks aanvragen. Cisco en distributeur Comstor leveren, waar dat kan, content en andere middelen. Ook ontwikkelden we een klantcase die op de website van Cisco staat.”

Bewustwording is belangrijk, ziet Schwietert. “Alles wordt steeds digitaler en het is interessanter voor criminelen om hun slag te slaan. Er is veel mogelijk in beveiliging, maar als je kijkt wat bedrijven structureel doen, dan schrik ik daar wel eens van. Phishing is een groot risico. Het kost relatief weinig inspanning om dat op te lossen. Waarom zou je het laten liggen?”

Schwietert benadrukt het belang van samenwerking: “Partners met e-mailsecurity-uitdagingen kunnen altijd bij ons terecht. Daarmee bewijzen ze klanten een dienst, want je leest continu dat bedrijven worden platgelegd. Dat is niet helemaal te voorkomen, maar wel voor een groot deel.”

Wilt u ook in de spotlight staan op ClubCisco, bijvoorbeeld met een mooie klantcase of andere leuke content?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.